Terug van weggeweest: Bizzaro's in Ridderkerk

We zijn een poosje afwezig geweest. Dat had ermee te maken dat we een paard hebben gekocht, hetgeen weer als gevolg had dat het geld op was. :)

Kortgeleden hebben we MyCityDeal ontdekt. Leuk concept: je geeft je woonplaats en mailadres op en je krijgt aanbiedingen voor allerlei uitjes bij jou in de buurt; variërend van kitesurfen tot schoonheidsbehandelingen en van ballonvaarten tot foto's op canvas. En dus ook etentjes. De korting is minimaal 50%, dus het is absoluut de moeite waard.

Wij kozen enige tijd geleden voor een tegoedbon voor een driegangen verrassingsmenu bij Bizzaro's in Ridderkerk. Kosten: € 15,- per persoon (normaal € 32,50).

Bij zo'n aanbieding weet ik nooit zo goed wat ik moet verwachten. Je verwacht half dat je als tweederangs gast behandeld zult worden of dat je een inspiratieloos menu voorgeschoteld krijgt.

Wij werden positief verrast. Het voorgerecht bestond uit tonijn op drie wijzen bereid: tartaar, sashimi en gegrild. De tartaar was voorzien van diverse soorten spruiten (ernaast dotjes wasabipasta), de gegrilde tonijn was precies kort genoeg gegrild (te lang en het smaakt al gauw vissig) en bij de wasabi hoorde zoute sojasaus. De vis was vers en gewoon van prima kwaliteit.

Het hoofdgerecht was een kalfsmedaillon met pepersaus, een salade, patatjes en gegrilde groente (te weten tomaat en courgette). Er werd ons niet gevraagd hoe wij de kalfsmedaillon gebakken wilden hebben, maar gelukkig was hij mooi rosé en heerlijk mals. Gelukkig werd het aan de gast overgelaten of hij de saus al dan niet over zijn vlees heen wilde. Niets zo zonde als een mooi stuk vlees dat verzopen wordt in een saus. Die saus was in dit geval wél de moeite waard. Ik durf niet te zeggen dat hij helemaal zelfgemaakt was, maar de groene peperkorrels smaakten tenminste naar peper en niet naar vermomde erwtjes. Ook de salade was prima in orde, met zongedroogde tomaatjes, verse tomaat, komkommer en olijfjes.

Bizarro - Kalfsmedaillon: Bizarro - Kalfsmedaillon

Het dessert was flink aan de maat: twee enorme bollen ijs; de ene citrusvrucht en de andere een ondefinieerbare, maar erg lekkere smaak. Daarbij een chocolademousse die door Jeroen omschreven werd als 'gewoon bonbonvulling' (positief bedoeld!) en een stuk laagjeschocolade. 

Voor- hoofd- en nagerecht vielen allemaal binnen de aanbieding van € 15,-. Daarnaast hebben we nog brood besteld (met daarbij onder andere een lekkere aïoli met kruiden erin) en een kopje thee / borreltje na.

Op advies van de bediening dronken wij een fles Clos du Bosquet. Volgens de bediening was dit een Italiaanse Chardonnay, maar dat klopte niet helemaal (zoals de naam al doet vermoeden is het een Franse wijn, van Vermentino- en Chardonnay-druiven). De smaak was er echter niet minder om; gewoon een prima wijn, die het goed deed bij zowel de tonijn als de kalfsoester.

De bediening was uitstekend. Er werd regelmatig gevraagd of het naar wens was en  wij bespeurden oprechte interesse in het antwoord op die vraag. De inrichting is warm-stijlvol en ziet er vrij nieuw uit. De schuine wijnkoelers zijn een leuk detail. Bij warm weer heeft Bizzaro's een groot terras waar het ongetwijfeld goed toeven is.

Al met al voor herhaling vatbaar. En dat terwijl wij hier normaal nooit zouden zijn beland; te ver uit de route voor ons autoloze mensen. Dat MyCityDeal is dus leuk voor zowel de consument als de ondernemer.