Vlaamsch Broodhuys

Sinds een tijdje zit er een vestiging van het Vlaamsch Broodhuys aan de Meent in Rotterdam. Nou ben ik geen groot fan van ketens, maar omdat ik er goede dingen over gehoord had, wilde ik toch een poging wagen.

Vandaag rond kwart voor één erheen gegaan om broodjes af te halen. Het is druk, maar ik word snel geholpen. Het brood dat er ligt (je kunt er zowel 'boterhammen' eten als allerlei brood en gebak kopen) ziet er mooi uit. Ik bestel twee krentenbroodjes met geitenkaas en honing en twee broodjes vitello tonnato (met verantwoorde, lijngevangen tonijn!). Tot mijn teleurstelling blijken de broodjes geitenkaas voorverpakt klaar te liggen. De vitello tonnato wordt gelukkig ter plaatse klaargemaakt. Elk broodje wordt verpakt in een mooi (maar niet zo duurzaam?) plastic zakje met een sticker met het logo erop.

De broodjes met geitenkaas smaken best goed, maar dat ze een poos in een zakje hebben gezeten is te proeven. Bijzonder zijn ze niet. De broodjes vitello tonnato zijn zeer teleurstellend en lijken in de verste verte niet op vitello tonnato zoals ik dat ken (bijvoorbeeld van onze onbetwiste favoriet Guliano, ook aan de Meent). De tomaat die er tussen zit is week en melig en lijkt al lange tijd in een bak te hebben gelegen met een week prutje van o.a. uien. Als ik de helft van het broodje op heb, ligt er een plasje ondefinieerbaar vocht op mijn bord. Het brood is zompig door het vocht. De tonijnmayonaise is dan misschien wel verantwoord, maar veel smaak zit er niet aan. Het kalfsvlees is niets mis mee, maar dat is niet genoeg om dit broodje te redden.

Helaas. De winkel ziet er mooi uit, de broden zien er mooi uit en smaken vast ook lekker, maar van beleggen hebben ze hoegenaamd geen kaas gegeten. Je kunt nog zulke mooie basisingrediënten hebben, maar als je ze lukraak bij elkaar smijt, levert dat nog geen mooi product op.

Volgende keer gewoon weer lekker naar Guliano!