Vindaloo bij Curry's Rotterdam

Gister, vrijdag, wezen eten bij het Indiase restaurant "Curry's" te Rotterdam. Ik ben hier een tijd terug ook al eens geweest, maar dit was alweer even geleden. 

Deze keer wilde ik sowieso iets pittigs hebben, en ik heb voor de Vindaloo gekozen. Niet echt authentiek Indiaas (Portugees...), maar wel pittig. Erg pittig, maar daar komen we zo bij. Vooraf had ik de Mulligatwany Soep, welke érg lekker was, heel geslaagd. Lekker kruidige smaak, onder andere koriander en kamfer waren terug te herkennen. Als side dish bij mijn vindaloo had ik Dal Makhan, welke erg lekker maar een tikkeltje te zout was. Vooral na de Vindaloo was dit niet zo tof. 

Curry's Rotterdam - Mobiele telefoon

Dan de pittigheid van de Vindaloo. Ik was gewaarschuwd. En ik ben behoorlijk wat gewend. Als ik roti maak, gaan er rustig twee eetlepels sambal oelek, een eetlepel badjak en 2 madame Jeanette's in. Ik kruid mijn eten liever iets te pittig dan dat ik het achteraf wat te flauw ervaar. 

Maar dit was toch echt een grensgeval.Vooral als ik na een stukje (overigens heerlijke!) lams vindaloo een hap van de dal makhan nam, dan deed het zout gewoon pijn in mijn mond. Volgende keer ga ik voor de Madras denk ik, iets minder pittig. Dit was mij net té. 

Bij dit alles hadden we een heerlijke Spaanse wijn. Tussendoor nog een (blussende!) en erg lekkere mango lassi op. Achteraf had ik kaneelijs en een glas Amaretto.

Een erg leuke avond en erg lekker gegeten. De prijs viel erg mee; voor dit alles waren we slechts €70 euro kwijt