Tia Piri Piri, Weena 99, Rotterdam

Helaas is Tia Piri Piri in 2011 gesloten

Tia Piri Piri is een klein Portugees / Kaapverdiaans restaurantje aan het Weena bij Hofplein. Ze zitten er nog niet zo heel lang, ik gok een jaar of anderhalf. Ik ben er al twee keer eerder wezen eten, Jeroen nog nooit. Als we aankomen, zijn er twee andere tafeltjes bezet. De inrichting is vrolijk en kleurrijk, veel primaire kleuren en allerlei spulletjes uit Portugal of Kaapverdië.

Van het huis krijg je olijfjes en zelfgebakken brood. Het brood is iets aan de zware / droge kant, maar wel smakelijk. Het is jammer dat de kruidenboter prefab is. Het is zo eenvoudig om zelf heerlijke kruidenboter te maken.

We bestellen een karaf witte huiswijn, die ondanks de verbazingwekkend lage prijs (€ 7,50 voor een halve liter) erg goed te drinken is. Het is een Portugese wijn; de naam staat me niet direct meer bij.

Als voorgerechtje bestelt Jeroen een vispasteitje en ik een garnalenpasteitje. Beide zijn gefrituurde pasteitjes. In het garnalenpasteitje zit een soort garnalenragoût.

Als hoofdgerecht bestelt Jeroen een traditionele stoofpot met bonen en verschillende vleessoorten (o.a. kip en varkensvlees). Ik bestel kip piri piri. De vorige keer heb ik hier basilicumkip gegeten en die was heerlijk. Als bijgerechtjes hebben we Braziliaanse zwarte bonen en aardappelpartjes met truffelmayonaise. Hoewel ik betwijfel of er veel truffel in de truffelmayonaise zit, is het wel lékkere mayonaise. Jeroens stoofschotel is smakelijk, maar wel heel machtig en je krijg er een flinke hoeveelheid van. Jeroen heeft zijn bordje niet helemaal leeg gegeten. ;) Mijn kip piri piri is heerlijk. Het velletje van de kip is lekker knapperig en het vlees is perfect mals. De kip wordt gegrild op houtskool en dat is te proeven. De marinade is lekker pittig. Bij mijn kip zit verse (écht verse) gemengde sla met een zeer smakelijke azijndressing.

De Braziliaanse zwarte bonen heb ik eerder gehad en kan ik aanbevelen. Het is een bonenprutje met onder andere rode peper en chorizo. Zeer smakelijk. Ik heb wel het idee dat het dit keer veel minder pittig is dan de vorige keer. Hopelijk niet afgestemd op de gemiddelde Nederlandse smaakpapil. :P

Ik bestel een traditioneel Portugees dessert dat van onder andere maïsmeel gemaakt is. Het houdt het midden tussen een soort zoete polenta en een vochtig cakeje. Er zit een bessensausje overheen. Jeroen heeft een chocoladetaart die er niet alleen goddelijk uitziet, maar die ook zo smaakt. In de crèmige laag die ertussen zit meen ik de smaak van Nutella te herkennen.

Het restaurant wordt gerund door een man en een vrouw (geen idee of het een koppel is). Beide doen ontzettend hun best en ze zijn werkelijk geïnteresseerd in hun gasten. Ze willen echt graag weten of je het lekker vindt en ze glunderen als dat het geval blijkt. Ze vertellen je graag meer over het eten en ze hebben duidelijk een passie voor wat ze doen.

Hoewel de kaart van Ti Piri Piri vrij beperkt is, ben ik toch erg enthousiast over dit charmante restaurantje. Het is niet voor niets dat ik er al een paar keer ben teruggekomen.

Om de prijs hoef je het zeker niet te laten. We waren tussen de vijf en zes tientjes kwijt inclusief fooi.

Tia Piri Piri heeft eerlijk, smakelijk eten voor een zeer schappelijke prijs. Tel daarbij de leuke sfeer en inrichting op evenals het enthousiasme van de gastheer en -vrouw en ik kan dit restaurantje geheel terecht bestempelen tot absolute aanrader.

Reacties

Alleen al de geur van het vlees op de grill is heerlijk...